Kamperen is zeker iets wat je een keer gedaan moet hebben! Je bent heerlijk in de buitenluchten en het is avontuurlijk. Zo kan je lekker knus in een tentje overnachten of toch voor meer comfort kiezen door in een camper of caravan te slapen. Meer behoefte aan luxe? Dan bestaat er natuurlijk nog glamping. Genoeg keuze dus! Hieronder lees je 5 redenen waarom kamperen nou eigenlijk zo leuk is.

1. De vrijheid

Als je gaat kamperen kan je gaan en staan waar je wilt. Als je een plekje niet leuk vindt, kan je zo weer je spullen pakken en weggaan. Vind je een plek juist helemaal geweldig, dan blijf je toch een paar dagen langer! Bij een accommodatie zit je al snel vast aan een plaats en het aantal dagen van verblijf, kamperen geeft je daarentegen alle vrijheid.

2. Genieten in de natuur

Campings zijn vaak gelegen in de natuur of in een mooie omgeving. Ook ben je tijdens het kamperen vaak buiten, waardoor je optimaal kan genieten van de prachtige natuur en het buitenleven. Naast dat het avontuurlijk is, is het ook goed voor je gezondheid.

3. Het is goedkoop

Een tent is vaak niet duur om zelf aan te schaffen. Als je liever in een camper of caravan slaapt , kan je die meestal huren op de camping. Tegenwoordig kan je ook campers of caravans huren van particulieren via bijvoorbeeld AirBnB. Verder kan je voor een minimale vergoeding al overnachten op een camping.

4. Contact met anderen

Als je kiest om te overnachten op een camping, sta je er vaak met anderen. Door te kamperen maak je snel en makkelijk contact met andere reizigers. Super gezellig!

5. Avontuurlijk

Kamperen, saai? Dacht het niet. Kamperen is super avontuurlijk! Midden in de natuur slapen, koken op een eigen vuurtje en ‘s nachts de wc vinden? Dat is al een heel avontuur. Wil je toch nog een stapje verder gaan, kies dan voor wildkamperen.

Wil je trouwens nog meer leuke feitjes weten over kamperen? En een mooi platform vinden voor het meest handige kampeermateriaal? Camping Blogger is een echte aanrader!