Kamperen kan leuk zijn voor iedereen, maar niet iedereen houdt van dezelfde soort camping. Gelukkig bestaan er een hele hoop verschillende soorten campings. Al deze campings zijn anders ingericht en focussen zich op een andere doelgroep. Benieuwd naar wat voor verschillende soorten campings er nou eigenlijk zijn? Hier bespreken we 4 verschillende soorten campings.

Jongeren camping

De sfeer op een jongerencamping staat toch wel vooral in het teken van feesten, drinken en uitgaan. Op deze camping staan een hele hoop groepen jongeren die vaak nog niet van hun ouders naar het buitenland mogen of jongeren die dat soort reizen te duur vinden. Zo’n jongerencamping is hier gelukkig wel op ingesteld en weet hoe ze hiermee moeten omgaan.

Gezinscamping

Met kinderen is vaak een vliegreis naar een ver land een hele opgave, wat is er dan lekkerder dan een kampeervakantie in eigen land. Er zijn talloze campings te vinden speciaal ingericht op gezinnen. Zo hebben die campings vaak leuke animatieteams, speeltuinen, kinderzwembaden en allerlei activiteiten voor kinderen zoals een bingo avond. Genoeg om je niet te vervelen!

Natuur camping

Voor de echte natuurliefhebbers zijn er natuurcampings. Op deze campings beleef je echt de natuur op een pure manier. Vaak bevinden deze campings zich midden in het bos of een ander natuurgebied, wat verder verwijderd van de bewoonde wereld. Hierdoor geniet je echt van de rust, ruimte en de omgeving.

Glamping

Een nieuw soort camping dat de laatste jaren steeds populairder is geworden is de Glamping. Op deze soort camping vind je luxe lodges en stacaravans. Deze zijn voorzien van meubilair als echte bedden, tafels, stoelen en banken. Maar ook hebben deze luxe verblijven vaak een keuken, badkamer of tv. Mocht je dus wel in de natuur willen verblijven maar vind je slapen in een tent niet het beste alternatief, dan is glamping misschien wel wat voor jou!

> Bekijk leuke glamping aanbiedingen